Как да си избера подложки за скара?

За хора, които не са нясно с тънкостите при избора на подложки за скара, всички предлагани на пазара марки биха изглеждали еднакво. Истината е, че има много рекламирани брандове, които не отговарят на изискванията на клиентите и изискванията за качество. Когато избирате грил подложка, трябва да гледате отвъд простият черен правоъгълен лист и да търсите следните важни качества:

1. Изберете подложки, рекламирани като PTFE, а не Teflon

Ако попаднете на марка барбекю подложки, които се рекламират като аксесоар на "Teflon", това трябва веднага да ви алармира за нередност. Това просто е маркетингов трик. "Teflon" e запазена марка на американската компания DuPont и само тази компания може да продава продукти под това име. Поради тази причина винаги подхождайте внимателно към продукти, използващи неправилно марката Teflon. Много е вероятно продуктът продаван по този начин да е със занижено качество. Ние заявяваме, че подложките "BBQ Masters" са произведени от листове фибростъкло покрити с политетрафлуоретилен (ПТФЕ), отговарящ на най-високите изисквания за качество.

2. Количеството на използван PTFE

Покритието от PTFE (тефлоновото покритие) е важен показател за качество на барбекю подложката. Ако сте си задавали въпроса защо едни подложки са много по-скъпи от други, то отговора е количеството PTFE, което е използвано. Колкото повече слоеве PTFE е използван, толкова по-качествена е подложката.

3.Размерът

Всички запознати с този аксесоар професионални готвачи са на мнение, че размерът на подложката има значение. Според тях подложки с по-голям размер са по-удобни, защото:

  • на тях могат да се пекат по-големи парчета месо, без да има нужда от разтягане или добавяне на още незалепващи листове
  • с тях се работи по-добре и имате повече полезна площ
  • голямата подложка може да се нареже при нужда на по-малки части

"BBQ Masters" подложките са със стандартни XXL размери 33х40 см.

4. Дебелината

Един от най-важните компоненти при избор на барбекю подложка. Дебелината на листа е главният показател за качество на този барбекю аксесоар. По правило, колкото по-дебела е подложката, толкова по-качествена и издържлива е тя. Това е така, защото колкото по-дебела подложка ползваме, толкова по-добре се сготвя храната. Опитните готвачи казват, че подложки с дебелина между 0,18 и 0,30 мм са най-добрият избор за ежедневна употреба. Подложки с дебелини в този диапазон се нагряват бързо и също така разпределят топлината по-равномерно. А равномерното разпределение на топлината означава равномерно изпичане на месото. Подложките "BBQ Masters" са с оптимална дебелина 0,20 мм и отговарят напълно на този стандарт.