...

...

Слънцето грее силно, жегата става все по-непоносима, а навън се разхождат все повече хора „изгорели на ръкав“. Това може да значи само едно – барбекю сезона е в разгара си.

Нека си го кажем направо. Повечето от нас са ужасни скараджии. Половината кремират кебапчетата си до пепел, докато другата половина се опитват да отровят близките си с поредната полу-сурова пържола. Странно е как избираме начин за готвене, който изисква най-висока концентрация и майсторство, в дни в които просто искаме да се отпуснем и да си отворим една студена бира.

Да готвиш на огън изисква определен набор от умения, които ако овладееш добре, ще те издигнат в очите на приятелите ти по време на следващото градинско парти. Предлагаме ти нашите 10 съвета за приготвяне на барбекю, препоръчани от едни от най-големите майстори в света. Прилагай ги и ти гарантираме, че ще се превърнеш в Повелителят на Скарата, Господарят на Грила, човекът за който няма тайни в барбекюто. 

 

 

 

1. Зареди с правилното гориво

Всички ще се съгласим, че най-доброто барбекю се приготвя на скара на дървени въглища. Вълшебният аромат и натуралният вкус прави този начин за изпичане на месото, предпочитан от всички майстори на скарата.

В България дървените въглища най-често се взимат набързо от близката бензиностанция. Но да бъдеш по-добре подготвен, може да се окаже голямата разлика между просто добро и страхотно барбекю. Въглищата, които ползваш оказват голямо влияние върху вкуса и аромата на месото. Най-добрите в тази област препоръчват да се използват само въглища от цели парчета дърво, а не брикети. Брикетите обикновено се правят от пресовани дървесни частици. Частиците са слепени със смола, лепило или в най-добрият случай царевично нишесте. Съгласи се, че миризмата на изгоряла смола върху твоите пържоли не е най-апетитното нещо. Нашият съвет, ако ползваш брикети, е да ги изпробваш предварително преди готвене. Ако нещо не мирише добре, не готви с него.

 

2. Всеки път от първия път

Понякога запалването на въглищата за скара не става толкова лесно или пък от първият път. Ако не разполагаш с специални инструменти за разпалване или се съмняваш до колко полезни могат да са допълнителните запалими течности, можеш да ползваш този малък трик.

Вземи празна картонена кутия от яйца и я напълни с въглища. След това просто я запали. Въглищата вътре ще се възпламенят от горящият картон.

 

3. Някои го предпочитат горещо

Едно от най-важните неща при приготвяне на страхотна скара е температурата, на която готвиш. При барбекюто на дървени въглища нямаш удобният контрол над температурата, като при другите видове скари. Експертите съветват, че най-добрият метод за измерване на температурата е с ръка. Задръж ръката си на около 12 см над скарата и виж колко време можеш да я задържиш, преди топлината да стане непоносима:

  • 6 секунди – ниска температура
  • 4 секунди – средна температура
  • 2 секунди – висока температура
  • 0 секунди – по добре потърси лекар веднага…

Използвай винаги правилната температура  за приготвяне на различните видове месо. Старай се да не го прегаряш или пък да го оставиш сурово, или пък и двете едновременно.

Освен това, трябва да можеш да контролираш температурата по повърхността на скарата. Най-добрата техника е като разделиш барбекюто на две половини. Гореща зона, от едната страна където да събереш всички въглища и зона без директно излагане на огън, от другата страна където няма горящи въглени.

Една от новите техники за  равномерно разпределение на топлината е да използваш тефлонова подложка за скара BBQ Masters. С нейна помощ месото ти винаги ще се изпича равномерно и ще имаш по-голям контрол върху температурата, с която готвиш.


Искаш ли да разбереш повече за подложката BBQ Masters?

 

 

4. Тайната на вълшебния аромат

Ако искаш да правиш барбекю като професионалист, винаги добавяй дървени трески към въглищата. Треските добавят допълнителен аромат и придават чудесен вкус на месото. Ако готвиш риба или свинско ползвай дъбови или орехови трески. Треските от плодни дръвчета, като череша или ябълка пък придават допълнителна сладост към всяко месо.

Друг трик, който може да ползваш е да накиснеш треските предварително във вода. Най-добре е да преседят една нощ. След това ги увий в алуминиево фолио. Направи няколко дупки във фолиото и ги сложи под скарата при въглищата. Накиснатите във вода трески издържат по-дълго време и създават повече пушек от сухите.

 

5. Мариновай, мариновай, мариновай

Изключително важно за направата на страхотно барбекю е да използваш марината. Да ако искаш да хапнеш една пържолка набързо, можеш да минеш и само с малко сол и черен пипер. Но, за сериозно барбекю ти трябва нещо повече. Винаги е най-добре ако месото престои една нощ в марината. Правилната комбинация от подправки придава на месото много по-изтъчен вкус и аромат. Най-добрата техника според нас е ако запазиш малко марината за самото готвене. Нанасяй я с четчица върху месото на няколко минути, докато се пече на скарата. По този начин то ще се запази по-сочно. А ароматният пушек от въглищата, ще бъде хванат в капан между месото и тънката глазура, която ще се получи от маринатата

 

 

 

6. Не забравяй зеленчуците

Истина е, че повечето любители на барбекюто сме кръвожадни месоядни. Но, скарата може да прави чудеса със зеленчуците, ако използваш правилната техника разбира се. Основното което трябва да запомниш, когато гриловаш зеленчуци е, че те трябва да се нарежат на много тънки ивици. След което ги мяташ на скарата директно, без мазнина или подправки. Щом се сготвят, овкуси ги с малко зехтин и оцет и ще получиш една чудесна гарнитура. Ако пък предпочиташ да направиш цял картоф или царевица на скара, ето това е най-добрият начин според нас. Намажи ги обилно с масло, поръси със сол и ги увий в алуминиево фолио. След това ги сложи на скарата. Ще се получи нещо изключително вкусно, картофът или сладката царевица просто ще се топят в устата.

Ако наистина си фен на грилованите зеленчуци, то незалепващите подложки BBQ Masters са точно за теб. Без намазняване, без залепване и без да губиш повече парченца между решетките на скарата. Просто най-добрият аксесоар за приготвяне на зеленчуци на скара.

 

Искаш ли да разбереш повече за подложката BBQ Masters?

 

7. Не го измъчвай

В никакъв случай не боди месото с вилица докато се пече на скарата. Знаeм, че ти идва от вътре да го правиш, но както по рано ти казахме, просто забрави за вилицата. Тя е инструмент за хранене, а не за готвене. Ако постоянно бодеш месото, то ще изгуби всичките си сокове нужни му за да се запази крехко, сочно и ароматно. Ако си нетърпелив да разбереш дали е готово има и други по-изтънчени методи да го направиш.

 

8. Не пропускай точният момент

Месото продължава да се готви дори и след като се свали от скарата. За това е добре да го махнеш малко преди да е напълно готово. Всеки от нас обича месото си изпечено на различна степен. Някои го обичат препечено, други пък обичат да им е леко кърваво. Но, как да определим каква е степента на опичане на нашето месо.

Първият и най-лесен начин е да се сдобиеш с термометър за месо. С него можеш да разбереш вътрешната температура на месото, а от там и степента му на опичане. Проблемът e, че при промушването на месото с термометъра, то губи така важните за крехкостта му сокове.

Истинските професионалисти обаче, го правят на ръка. Ето как:

Първо провери степента на опичане на месото, като внимателно го натиснеш с пръст. След това го сравни с твърдостта на дланта си, както е оказано на долната схема:

  • Докосни палеца с показалеца на едната си ръка. С другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Rare (Недопечено)
  • Докосни палеца със средния пръст на едната си ръка. С другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Medium Rare (Средно Недопечено)
  • Докосни палеца със безименния пръст на едната си ръка. С другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Medium (Средно Изпечено)
  • Докосни палеца с кутрето на едната си ръка. С показалеца на другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Well Done (Добре Изпечено)

 

 

9. Солта е вредна

Или поне така казват кардиолозите. Но, ако все пак обичаш соленичко, то съветваме те никога да не солиш месото предварително. Това е една от най-големите грешки, които хората правят обикновено. Когато предварително слагаме сол, в последствие месото става по-сухо и твърдо. За това ти препоръчваме да солиш колкото ти е нужно, след като свалиш месото от скарата.

 

10. Чистотата е здраве

Ви наги почиствай старателно скарата си след употреба. На първо място когато решетките са чисти, то в последствие месото няма да залепва по скарата при следващото готвене. Също така, загарът влошава вкусовите качества на храната, която печеш. Можеш да ползваш четка, или пък да я почистваш с парче алуминиево фолио. Но, чистенето на барбекюто е досадна и лепкава работа. Знаеш ли какъв е най–добрият начин твоята скара да е винаги чиста? С незалепващите подложки BBQ Masters разбира се. Забрави за досадното стъргане на скарата след употреба. С подложките BBQ Masters ще имаш винаги чиста скара и здравословно изпечена храна!                    

 

 

Коментари

Генади Петков
Генади Петков 09.08.2019 Браво чудесна статия. А подложките са супер!!!
Петя Генова
Петя Генова 13.06.2019 Възхитена съм от тази подложка!Идеални кюфтенца с райенца и чистички ребра на скарата.Благодаря Ви!
Щлияна Данева
Щлияна Данева 13.06.2019 Здравейте, два пъти си закупих по 4бр. подложки за скара много ама много съм доволна два пъти поръчвах тъй като моите приятели които ми идват на гости ахнаха как скарата ми е чиста, а подложката след като я измих с топла вода стана като нова тъй че подарих няколко подложки на приятелите си. И трябва да призная, че храната става много вкусна особено рибата. Благодаря ви че изпълнихте и двете ми поръчки навреме.

Остави коментар

BBQ съвети и трикове

BBQ съвети и трикове

...

10 съвета за барбекю

Ползвай правилното барбекюИма 2 много прости, но и много важни неща, които трябва да знаеш за да можеш да правиш страхотно барбекю. Първото е че винаги тр Ползвай правилното барбекюИма 2 много прости, но и много важни неща, които трябва да знаеш за да можеш да правиш страхотно барбекю. Първото е че винаги тр 2019-08-08T18:22:00+03:00 ...

<p class="text-alignjustify">Слънцето грее силно, жегата става все по-непоносима, а навън се разхождат все повече хора &bdquo;изгорели на ръкав&ldquo;. Това може да значи само едно &ndash; барбекю сезона е в разгара си.</p> <p class="text-alignjustify">Нека си го кажем направо. Повечето от нас са ужасни скараджии. Половината кремират кебапчетата си до пепел, докато другата половина се опитват да отровят близките си с поредната полу-сурова пържола. Странно е как избираме начин за готвене, който изисква най-висока концентрация и майсторство, в дни в които просто искаме да се отпуснем и да си отворим една студена бира.</p> <p class="text-alignjustify">Да готвиш на огън изисква определен набор от умения, които ако овладееш добре, ще те издигнат в очите на приятелите ти по време на следващото градинско парти. Предлагаме ти нашите 10 съвета за приготвяне на барбекю, препоръчани от едни от най-големите майстори в света. Прилагай ги и ти гарантираме, че ще се превърнеш в Повелителят на Скарата, Господарят на Грила, човекът за който няма тайни в барбекюто.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><a href="http://bit.ly/2XPZbNb"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/08.jpg" alt="" width="435" height="87" /></a></p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>1. Зареди с правилното гориво</strong></span></p> <p><strong><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/charcoalvslump.jpg" alt="" width="330" height="248" /></strong></p> <p class="text-alignjustify">Всички ще се съгласим, че най-доброто барбекю се приготвя на скара на дървени въглища. Вълшебният аромат и натуралният вкус прави този начин за изпичане на месото, предпочитан от всички майстори на скарата.</p> <p class="text-alignjustify">В България дървените въглища най-често се взимат набързо от близката бензиностанция. Но да бъдеш по-добре подготвен, може да се окаже голямата разлика между просто добро и страхотно барбекю. Въглищата, които ползваш оказват голямо влияние върху вкуса и аромата на месото. Най-добрите в тази област препоръчват да се използват само въглища от цели парчета дърво, а не брикети. Брикетите обикновено се правят от пресовани дървесни частици. Частиците са слепени със смола, лепило или в най-добрият случай царевично нишесте. Съгласи се, че миризмата на изгоряла смола върху твоите пържоли не е най-апетитното нещо. Нашият съвет, ако ползваш брикети, е да ги изпробваш предварително преди готвене. Ако нещо не мирише добре, не готви с него.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>2. Всеки път от първия път</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/02-5cf8f7e39cf54.png" alt="" width="315" height="236" /></p> <p class="text-alignjustify">Понякога запалването на въглищата за скара не става толкова лесно или пък от първият път. Ако не разполагаш с специални инструменти за разпалване или се съмняваш до колко полезни могат да са допълнителните запалими течности, можеш да ползваш този малък трик.</p> <p class="text-alignjustify">Вземи празна картонена кутия от яйца и я напълни с въглища. След това просто я запали. Въглищата вътре ще се възпламенят от горящият картон.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>3. Някои го предпочитат горещо</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Едно от най-важните неща при приготвяне на страхотна скара е температурата, на която готвиш. При барбекюто на дървени въглища нямаш удобният контрол над температурата, като при другите видове скари.&nbsp;Експертите съветват, че най-добрият метод за измерване на температурата е с ръка. Задръж ръката си на около 12 см над скарата и виж колко време можеш да я задържиш, преди топлината да стане непоносима:</p> <ul class="text-alignjustify"> <li>6 секунди &ndash; ниска температура</li> <li>4 секунди &ndash; средна температура</li> <li>2 секунди &ndash; висока температура</li> <li>0 секунди &ndash; по добре потърси лекар веднага&hellip;</li> </ul> <p class="text-alignjustify">Използвай винаги правилната температура&nbsp; за приготвяне на различните видове месо. Старай се да не го прегаряш или пък да го оставиш сурово, или пък и двете едновременно.</p> <p class="text-alignjustify">Освен това, трябва да можеш да контролираш температурата по повърхността на скарата. Най-добрата техника е като разделиш барбекюто на две половини. Гореща зона, от едната страна където да събереш всички въглища и зона без директно излагане на огън, от другата страна където няма горящи въглени.</p> <p class="text-alignjustify">Една от новите техники за&nbsp; равномерно разпределение на топлината е да използваш тефлонова подложка за скара <strong>BBQ Masters</strong>. С нейна помощ месото ти винаги ще се изпича равномерно и ще имаш по-голям контрол върху температурата, с която готвиш.</p> <p class="text-aligncenter"><br /><span style="color: #ff0000; font-size: 18pt;"><strong>Искаш ли да разбереш повече за подложката BBQ Masters?</strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="color: #ff9900; font-size: 14pt;"><strong><a href="https://bbqmasters.eu/product/nezalepvashcha-podlozhka-za-skara"><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/8.jpg" alt="" width="584" height="351" /></a></strong></span></p> <p class="text-aligncenter">&nbsp;</p> <p class="text-aligncenter"><span style="color: #ff9900; font-size: 14pt;"><strong><a href="https://bbqmasters.eu/product/nezalepvashcha-podlozhka-za-skara"><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/button.jpg" alt="" /></a></strong></span></p> <p class="text-alignleft" style="text-align: left;">&nbsp;</p> <p style="text-align: left;"><span style="color: #ff0000; font-size: 18pt;"><strong><span style="text-align: justify;">4</span></strong><strong style="text-align: justify;">. Тайната на вълшебния аромат</strong></span></p> <p class="text-alignleft" style="text-align: left;"><strong style="text-align: justify;"><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/chips.jpg" alt="" width="320" height="194" /></strong></p> <p class="text-alignjustify">Ако искаш да правиш барбекю като професионалист, винаги добавяй дървени трески към въглищата. Треските добавят допълнителен аромат и придават чудесен вкус на месото. Ако готвиш риба или свинско ползвай дъбови или орехови трески. Треските от плодни дръвчета, като череша или ябълка пък придават допълнителна сладост към всяко месо.</p> <p class="text-alignjustify">Друг трик, който може да ползваш е да накиснеш треските предварително във вода. Най-добре е да преседят една нощ. След това ги увий в алуминиево фолио. Направи няколко дупки във фолиото и ги сложи под скарата при въглищата. Накиснатите във вода трески издържат по-дълго време и създават повече пушек от сухите.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #ff0000; font-size: 18pt;"><strong style="text-align: justify;">5. Мариновай, мариновай, мариновай</strong></span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #ff0000; font-size: 18pt;"><strong style="text-align: justify;"><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/05.bmp" alt="" width="327" height="218" /></strong></span></p> <p class="text-alignleft">Изключително важно за направата на страхотно барбекю е да използваш марината. Да ако искаш да хапнеш една пържолка набързо, можеш да минеш и само с малко сол и черен пипер. Но, за сериозно барбекю ти трябва нещо повече. Винаги е най-добре ако месото престои една нощ в марината. Правилната комбинация от подправки придава на месото много по-изтъчен вкус и аромат. Най-добрата техника според нас е ако запазиш малко марината за самото готвене. Нанасяй я с четчица върху месото на няколко минути, докато се пече на скарата. По този начин то ще се запази по-сочно. А ароматният пушек от въглищата, ще бъде хванат в капан между месото и тънката глазура, която ще се получи от маринатата</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><a href="http://bit.ly/2XPZbNb"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/08.jpg" alt="" width="435" height="87" /></a></p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>6. Не забравяй зеленчуците</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Истина е, че повечето любители на барбекюто сме кръвожадни месоядни. Но, скарата може да прави чудеса със зеленчуците, ако използваш правилната техника разбира се. Основното което трябва да запомниш, когато гриловаш зеленчуци е, че те трябва да се нарежат на много тънки ивици. След което ги мяташ на скарата директно, без мазнина или подправки. Щом се сготвят, овкуси ги с малко зехтин и оцет и ще получиш една чудесна гарнитура. Ако пък предпочиташ да направиш цял картоф или царевица на скара, ето това е най-добрият начин според нас. Намажи ги обилно с масло, поръси със сол и ги увий в алуминиево фолио. След това ги сложи на скарата. Ще се получи нещо изключително вкусно, картофът или сладката царевица просто ще се топят в устата.</p> <p class="text-alignjustify">Ако наистина си фен на грилованите зеленчуци, то незалепващите подложки <strong>BBQ Masters</strong> са точно за теб. Без намазняване, без залепване и без да губиш повече парченца между решетките на скарата. Просто най-добрият аксесоар за приготвяне на зеленчуци на скара.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>Искаш ли да разбереш повече за подложката BBQ Masters?</strong></span></p> <p><a href="https://bbqmasters.eu/product/nezalepvashcha-podlozhka-za-skara"><strong><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/7.jpg" alt="" width="581" height="387" /></strong></a></p> <p><strong><a href="https://bbqmasters.eu/product/nezalepvashcha-podlozhka-za-skara"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/button.jpg" alt="" /></a></strong></p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>7. Не го измъчвай</strong></span></p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong><img src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/06.jpg" alt="" width="328" height="185" /></strong></span></p> <p class="text-alignjustify">В никакъв случай не боди месото с вилица докато се пече на скарата. Знаeм, че ти идва от вътре да го правиш, но както по рано ти казахме, просто забрави за вилицата. Тя е инструмент за хранене, а не за готвене. Ако постоянно бодеш месото, то ще изгуби всичките си сокове нужни му за да се запази крехко, сочно и ароматно. Ако си нетърпелив да разбереш дали е готово има и други по-изтънчени методи да го направиш.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #ff0000; font-size: 18pt;"><strong>8. Не пропускай точният момент</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Месото продължава да се готви дори и след като се свали от скарата. За това е добре да го махнеш малко преди да е напълно готово. Всеки от нас обича месото си изпечено на различна степен. Някои го обичат препечено, други пък обичат да им е леко кърваво. Но, как да определим каква е степента на опичане на нашето месо.</p> <p class="text-alignjustify">Първият и най-лесен начин е да се сдобиеш с термометър за месо. С него можеш да разбереш вътрешната температура на месото, а от там и степента му на опичане. Проблемът e, че при промушването на месото с термометъра, то губи така важните за крехкостта му сокове.</p> <p class="text-alignjustify">Истинските професионалисти обаче, го правят на ръка. Ето как:</p> <p class="text-alignjustify">Първо провери степента на опичане на месото, като внимателно го натиснеш с пръст. След това го сравни с твърдостта на дланта си, както е оказано на долната схема:</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/01.png" alt="" /></p> <ul class="text-alignjustify"> <li>Докосни палеца с показалеца на едната си ръка. С другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Rare (Недопечено)</li> <li>Докосни палеца със средния пръст на едната си ръка. С другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Medium Rare (Средно Недопечено)</li> <li>Докосни палеца със безименния пръст на едната си ръка. С другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Medium (Средно Изпечено)</li> <li>Докосни палеца с кутрето на едната си ръка. С показалеца на другата натисни дланта в основата на палеца. Ако твърдостта е същата като на месото което готвиш значи то е Well Done (Добре Изпечено)</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><strong><a href="http://bit.ly/2XPZbNb"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/08.jpg" alt="" width="435" height="87" /></a></strong></p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>9. Солта е вредна</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Или поне така казват кардиолозите. Но, ако все пак обичаш соленичко, то съветваме те никога да не солиш месото предварително. Това е една от най-големите грешки, които хората правят обикновено. Когато предварително слагаме сол, в последствие месото става по-сухо и твърдо. За това ти препоръчваме да солиш колкото ти е нужно, след като свалиш месото от скарата.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 18pt; color: #ff0000;"><strong>10. Чистотата е здраве</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Ви наги почиствай старателно скарата си след употреба. На първо място когато решетките са чисти, то в последствие месото няма да залепва по скарата при следващото готвене. Също така, загарът влошава вкусовите качества на храната, която печеш. Можеш да ползваш четка, или пък да я почистваш с парче алуминиево фолио. Но, чистенето на барбекюто е досадна и лепкава работа. Знаеш ли какъв е най&ndash;добрият начин твоята скара да е винаги чиста? С незалепващите подложки <strong>BBQ Masters</strong> разбира се. Забрави за досадното стъргане на скарата след употреба. С подложките <strong>BBQ Masters</strong> ще имаш винаги чиста скара и здравословно изпечена храна!&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <table class=" text-aligncenter" style="height: 102px; border-color: #ffffff;" width="70"> <tbody> <tr> <td style="width: 60.8px;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/collage-11.jpg" alt="" /></td> </tr> <tr> <td style="width: 60.8px;"><a href="http://bit.ly/2XPZbNb"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/08.jpg" alt="" width="435" height="87" /></a></td> </tr> <tr> <td style="width: 60.8px;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/11372/files/image/collage-333.jpg" alt="" /></td> </tr> </tbody> </table> <p>&nbsp;</p>

Генади Петков Генади Петков

2019-08-09T10:45:00+03:00
Браво чудесна статия. А подложките са супер!!!

Петя Генова Петя Генова

2019-06-13T21:48:00+03:00
Възхитена съм от тази подложка!Идеални кюфтенца с райенца и чистички ребра на скарата.Благодаря Ви!

Щлияна Данева Щлияна Данева

2019-06-13T17:20:00+03:00
Здравейте, два пъти си закупих по 4бр. подложки за скара много ама много съм доволна два пъти поръчвах тъй като моите приятели които ми идват на гости ахнаха как скарата ми е чиста, а подложката след като я измих с топла вода стана като нова тъй че подарих няколко подложки на приятелите си. И трябва да призная, че храната става много вкусна особено рибата. Благодаря ви че изпълнихте и двете ми поръчки навреме.